×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 712

vasárnap, 19 május 2019 18:57

Smaragd Lakópark-kiadó szállások Kecskeméten-a kivitelezés állása-2

Written by
Rate this item
(0 votes)
Smaragd Szálló 2 - Smaragd Lakópark, Kecskemét Smaragd Szálló 2 - Smaragd Lakópark, Kecskemét

Cikkünk 2. részében folytatjuk a Smaragd Lakópark, Kecskemét kivitelezésének jelenlegi állásáról készített ismertetőnket.

Mi a fejlesztés alapvető célja?

Amint azt már az első részben (Smaragd lakópark-kiadó szállások Kecskeméten-a kivitelezés állása):„a fejlesztés alapvető célja a homokbányai zöld város közterületeinek környezettudatos, család- és klímabarát megújítása, élhető és vonzó városi alközpont kialakítása a városi zöldkörnyezet fejlesztésével, vonzó szolgáltatások megjelenítésével és átgondolt térhasználat alkalmazásával". Ennek megfelelően, a Homokbánya fejlesztése az önkormányzat és a Neumann János Egyetem számára, egy kiemelten fontos stratégiai terület.

Milyen objektumok készültek el idáig, és mi a jövőbeni terv?

Megkezdődött az óvoda és bölcsőde építése, amely még idén (2019) befejezésre kerül.
A közgyűlés elfogadta az utak és buszok nyomvonalának módosítását, javítását. Az Auchan Áruház Ingatlanfejlesztő cége is jelentős beruházásokba kezdett a területen, melyek folyamatosan bővülnek a közeljövőben.
Az önkormányzat szintén jelentős beruházásokat tervez a területen, lakóingatlanokat, zöld területeket kívánnak létesíteni, mely barátságos, kellemes hellyé teszi majd ezt a városrészt.

A rekreációs területen megújul egy körülbelül 500 m2-es funkcióját vesztett épület, amely egyrészt zárt helyiségeket és fedett-nyitott teret biztosít a rekreációs területen tervezett tevékenységek kiszolgálásához. Az épület ad otthont a „Bike and Coffee" létesítménynek, valamint - a kapcsolódó félig fedett résszel együtt - a KRESZ parknak és kiszolgáló létesítményeinek.

A fejlesztés eredményeként megújul a területtel határos Agyag utca teljes szabályozási szélességében 395 m hosszúságban, valamint 71 m-en sor kerül a Vályogvető utca közparkkal határos szakaszának zöldfelületi rendezésére. Ugyanakkor megépül a Kvarc utca első szakasza 225 m hosszúságban, és a zöldterület-használatot segíti majd a Kvarc és az Agyag utcát összekötő 95 m-es gyalogos- és kerékpárút is.

A Kvarc utca és az összekötő út mellett elhelyezkedő terület megosztással létrejövő ingatlanon az aktív rekreációs zöldterülethez és szomszédos szociális létesítményekhez kapcsolódóan pihenő-játszópark is kialakul. A projekt eredményeként 14.518 m2 területen jön létre fejlesztés. Az építési beruházások során eszközök is beszerzésre kerülnek.

A zöldterületi közparkban a használaton kívüli épület üzemeltetéséhez szükséges berendezési tárgyak, továbbá a sport és szabadidős tevékenységek, programok megvalósításához szükséges eszközök beszerzése történik meg. A tervezett beavatkozások ösztönzik és irányt adnak a beruházóknak az alulhasznosított homokbányai terület további megújításához, újabb funkciók megjelenítéséhez. A projekt jelentős mértékben javítja a lakókörnyezet minőségét, ennek köszönhetően pedig a városrész megítélését.

Néhány képet itt is szeretnénk megmutatni Önöknek.  

Apartman 1  - Smaragd Lakópark, Kecskemét

 Apartman 2 - Smaragd Lakópark, Kecskemét

 Smaragd Szálló 2 - Smaragd Lakópark, Kecskemét

Igéretünkhöz hűen, a jövőben is folyamatosan tájékoztatjuk Önöket a kivitelezés mindenkori állásáról.

Tisztelettel:

Smaragd Investment Kft., a Smaragd Lakópark kivitelezője

Read 1575 times Last modified on vasárnap, 19 május 2019 20:01

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© Smaragd Investment Kft. MInden jog fenntartva!

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a weblap használatát, oldalunk cookie-kat használ.

Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy eszközén cookie-kat tároljunk.