×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 712

Cikkünk 2. részében folytatjuk a Smaragd Lakópark, Kecskemét kivitelezésének jelenlegi állásáról készített ismertetőnket.

Mi a fejlesztés alapvető célja?

Amint azt már az első részben (Smaragd lakópark-kiadó szállások Kecskeméten-a kivitelezés állása):„a fejlesztés alapvető célja a homokbányai zöld város közterületeinek környezettudatos, család- és klímabarát megújítása, élhető és vonzó városi alközpont kialakítása a városi zöldkörnyezet fejlesztésével, vonzó szolgáltatások megjelenítésével és átgondolt térhasználat alkalmazásával". Ennek megfelelően, a Homokbánya fejlesztése az önkormányzat és a Neumann János Egyetem számára, egy kiemelten fontos stratégiai terület.

Milyen objektumok készültek el idáig, és mi a jövőbeni terv?

Megkezdődött az óvoda és bölcsőde építése, amely még idén (2019) befejezésre kerül.
A közgyűlés elfogadta az utak és buszok nyomvonalának módosítását, javítását. Az Auchan Áruház Ingatlanfejlesztő cége is jelentős beruházásokba kezdett a területen, melyek folyamatosan bővülnek a közeljövőben.
Az önkormányzat szintén jelentős beruházásokat tervez a területen, lakóingatlanokat, zöld területeket kívánnak létesíteni, mely barátságos, kellemes hellyé teszi majd ezt a városrészt.

A rekreációs területen megújul egy körülbelül 500 m2-es funkcióját vesztett épület, amely egyrészt zárt helyiségeket és fedett-nyitott teret biztosít a rekreációs területen tervezett tevékenységek kiszolgálásához. Az épület ad otthont a „Bike and Coffee" létesítménynek, valamint - a kapcsolódó félig fedett résszel együtt - a KRESZ parknak és kiszolgáló létesítményeinek.

A fejlesztés eredményeként megújul a területtel határos Agyag utca teljes szabályozási szélességében 395 m hosszúságban, valamint 71 m-en sor kerül a Vályogvető utca közparkkal határos szakaszának zöldfelületi rendezésére. Ugyanakkor megépül a Kvarc utca első szakasza 225 m hosszúságban, és a zöldterület-használatot segíti majd a Kvarc és az Agyag utcát összekötő 95 m-es gyalogos- és kerékpárút is.

A Kvarc utca és az összekötő út mellett elhelyezkedő terület megosztással létrejövő ingatlanon az aktív rekreációs zöldterülethez és szomszédos szociális létesítményekhez kapcsolódóan pihenő-játszópark is kialakul. A projekt eredményeként 14.518 m2 területen jön létre fejlesztés. Az építési beruházások során eszközök is beszerzésre kerülnek.

A zöldterületi közparkban a használaton kívüli épület üzemeltetéséhez szükséges berendezési tárgyak, továbbá a sport és szabadidős tevékenységek, programok megvalósításához szükséges eszközök beszerzése történik meg. A tervezett beavatkozások ösztönzik és irányt adnak a beruházóknak az alulhasznosított homokbányai terület további megújításához, újabb funkciók megjelenítéséhez. A projekt jelentős mértékben javítja a lakókörnyezet minőségét, ennek köszönhetően pedig a városrész megítélését.

Néhány képet itt is szeretnénk megmutatni Önöknek.  

Apartman 1  - Smaragd Lakópark, Kecskemét

 Apartman 2 - Smaragd Lakópark, Kecskemét

 Smaragd Szálló 2 - Smaragd Lakópark, Kecskemét

Igéretünkhöz hűen, a jövőben is folyamatosan tájékoztatjuk Önöket a kivitelezés mindenkori állásáról.

Tisztelettel:

Smaragd Investment Kft., a Smaragd Lakópark kivitelezője

Az alábbiakban szeretnénk bemutatni Önöknek, vajon milyen kivitelezési stádiumban is van jelenleg a Smaragd Lakópark.

Mi is a Smaragd Lakópark?

A Smaragd Lakópark a Smaragd Investment Kft. kivitelezésében megvalósuló projekt Kecskemét egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében.
A cég tulajdonosai több tízéves munkásságuk során szerzett tapasztalataikra alapozva nem kisebb feladatra vállalkoztak, mint a sokáig elhanyagolt, de mára folyamatos fejlődést mutató Homokbánya képét színesítsék egy új, minden igényt kielégítő lakókörnyezettel.

Az építési project lényege és célja:

A projekt az innováció jegyében jött létre, hiszen a lakópark a legújabb energetikai előírásoknak megfelelően épül, emellett számos, az okos otthont idéző megoldással találkozhatnak a lakók. A zárt, kamerával megfigyelt parkolóban igény esetén elektromos autók töltésére alkalmas állomások kiépítésére van lehetőség, a tulajdonosok okostelefonról folyamatosan figyelhetik az udvart, a közelben egy, az EU szabványoknak megfelelő játszótér is épül.

Az első ütemben 45 lakás kerül átadásra, ezt további 57 lakás követi 2020-ban, valamint szintén ebben az évben 23 minigarzon is kialakításra kerül. A projekt 2021-ben egy 32 lakásos társasházzal zárul, de a további bővítés sem kizárt.

A Széchenyi 2020 program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap által finanszírozott közel 800 millió forintos vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően Homokbányán hamarosan futópálya, bringapark, KRESZ-park pezsdíti fel az életet.

A fejlesztés alapvető célja a homokbányai zöld város közterületeinek környezettudatos, család- és klímabarát megújítása, élhető és vonzó városi alközpont kialakítása a városi zöldkörnyezet fejlesztésével, vonzó szolgáltatások megjelenítésével és átgondolt térhasználat alkalmazásával.

Mikortól beköltözhetők a lakások?

2019. július 1. től foglalhatók az első ütemben elkészült lakások, néhány képet mellékelünk kedvcsinálónak a jelenlegi készültségi szintről.

Nappali - Társalgó - Smaragd Lakópark, Kecskemét

 

Konyha - Smaragd Lakópark, Kecskemét

 

2 ágyas hálószoba - Smaragd Lakópark, Kecskemét

 

Fürdőszoba 1. kép  - Smaragd Lakópark, Kecskemét

Fürdőszoba 2. kép  - Smaragd Lakópark, Kecskemét

 

Emellett folyamatosan igyekszünk Önöket tájékoztatni a kivitelezés mindenkori állásáról. Kérjük Önöket, látogassanak vissza honlapunkra az újdonságok mielőbbi megismerése érdekében. Mint azt már fent említettük, ez a project nem csak pusztán lakóházak építését jelenti, hanem egy olyan, környezetbarátos politikát is, amellyel a régióban lakók életminősége várhatóan pozitív értelemben is változik. Erre majd a következő cikkben térünk ki részletesebben.


Tisztelettel:

Smaragd Investment Kft., a Smaragd Lakópark Kecskemét kivitelezője

© Smaragd Investment Kft. MInden jog fenntartva!

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a weblap használatát, oldalunk cookie-kat használ.

Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy eszközén cookie-kat tároljunk.